Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Μεσογειακή διατροφή και υγεία»


Ενημερωτική Εσπερίδα από το ΚΠΕ Κρεστένων και το Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία» διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κρεστένων στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Η ενημερωτική Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων.


Η Εσπερίδα απευθύνεται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στοχεύει στην ευαισθητοποίησή της σε θέματα μεσογειακής διατροφής και υγείας στα πλαίσια της αειφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση της μεσογειακής διατροφής με την προστασία της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας καθώς και την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών.
Επιδιώκεται επίσης η  διασύνδεση των διατροφικών συνηθειών με την παραγωγή και μεταποίηση μέσω της τοπικότητας και εποχικότητας των διατροφικών προϊόντων, θεματική ενότητα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων. Με την ανάδειξη της βιολογικής, περιβαλλοντικής και  πολιτισμικής αξίας της μεσογειακής διατροφής επιδιώκεται η δυνητική υιοθέτησή της στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες.


Κεντρικός εισηγητής της Εσπερίδας θα είναι ο κ. Μιχάλης Λεοτσινίδης, Καθηγητής Υγιεινής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα.

Πηγή: http://myroniailias.blogspot.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου