Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ψυχανθή, κτηνοτροφικά πάρκα και θερμοκήπια



Ενίσχυση 6 ευρώ για τα ψυχανθή, ειδικές ζώνες για την κτηνοτροφία

Ειδικές ζώνες ανάπτυξης για κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια και υδατοκαλλιέργειες, καθώς και νέοι τρόποι χρηματοδότησης των παραγωγών με συμβάσεις συμβολαιακής γεωργίας,  θα τεθούν πολύ σύντομα σε ισχύ.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ενίσχυση 6 ευρώ το στρέμμα για τα ψυχανθή και τα όσπρια, που χρησιμοποιούνται είτε για ζωοτροφή είτε για ανθρώπινη κατανάλωση. Με αυτή την κίνηση μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο πριμοδότησης των εγχώριων ζωοτροφών, μαζί με ανάλογη ενίσχυση των σπόρων σποράς για ψυχανθή και όσπρια.

Επιπλέον, με στόχο να χωροθετηθούν περίπου 500 κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά πιλοτικά από την Αρκαδία η ίδρυση κτηνοτροφικών πάρκων. Έξι παραγωγοί ενδιαφέρονται να ιδρύσουν μονάδες  κοντά στην Τρίπολη, προκειμένου να προμηθεύουν με βιολογικό γάλα μία τυροκομική μονάδα που έχει ιδρυθεί στην περιοχή και παράγει γαλλικό φρέσκο τυρί.
Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργήσει μία ζώνη κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπου θα είναι πολύ πιο εύκολο να αδειοδοτηθεί ένας στάβλος.
Αντίστοιχες ζώνες θα δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, τόσο για την ζωική παραγωγή όσο και για τη θερμοκηπιακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου