Σάββατο 12 Απριλίου 2014

“Fellowship for a New Economy”


Πρόγραμμα υποτροφιών 2014 για Έλληνες επαγγελματίες

Πρόγραμμα υποτροφιών δίνει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες να εργαστούν σε 20 κορυφαίες επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Fellowship for a New Economy”, το οποίο ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία. Μέσω του προγράμματος, οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να εργαστούν για ένα χρόνο σε κορυφαίες επιχειρήσεις, όπου θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων για την εθνική οικονομία.


Η υποτροφία περιλαμβάνει 35.000-45.000 δολάρια για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους υπότροφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ ανταλλαγής επισκέπτη). Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν πολυεθνικές εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra και η IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post, η R&R Partners, η Suffolk Construction, η Gristedes, η Admirals Bank, η Res-Tech Plastic Molding και η Metanautix.

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών υποτροφίες:

1) Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.

2) Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον έναν χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.


Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας:
www.thehellenicinitiative.com/fellowship.

Η επιλογή θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι υπότροφοι θα αρχίσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: Επιμελητήριο Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου