Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας


«Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό»

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού.
Ανέπτυξαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εγώ και εσύ μαζί, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και ρατσισμό”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας σχετικά με τις παραπάνω αξίες. 


Στη συνέχεια, οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και τη υποστήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τους, αναλαμβάνουν δράση διοργανώνοντας σειρά δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από το σχολείο. Αθλητικοί αγώνες, ποδηλατοδρομίες, θεατρικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες με συμμετέχοντες αθλητές είναι μεταξύ των πρωτοβουλιών που μπορούν να αναλάβουν τα σχολεία. 

Η υποβολή των δράσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση about@olympictruce.org έως τις 15 Μαΐου 2014. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική Επιτροπή και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή το φθινόπωρο 2014, με τη συμμετοχή μαθητών, καλλιτεχνών και Ελλήνων Ολυμπιονικών. Όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.


Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και την στηρίζουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου