Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Χρηματοδότηση μεταπτυχιακών για τους υδρογονάνθρακες


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδοτεί δύο μεταπτυχιακά

Στη χρηματοδότηση του υπό ίδρυση Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» (Hydrocarbon Exploration and Exploitation), καθώς και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη «Μηχανική Πετρελαίου» (Petroleum Engineering) σύμφωνα με το ΦΕΚ 2808/5-11-2013 τ. Β’, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο όπως αναφέρεται «την ελληνοποίηση του σημαντικού αυτού τομέα που αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια».


Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ  δήλωσε: «Η προοπτική αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας – πέραν των θετικών επιπτώσεων στην Εθνική Οικονομία –ενισχύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, την τεχνογνωσία της, τη διεθνή διπλωματία της. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Χρειάζονται πάνω απ’ όλα έμπειροι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων.»

Στόχος είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να αναλάβουν να εκπαιδεύσουν μια γενιά νέων επιστημόνων, εξειδικευμένων όχι μόνο στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αλλά και στα πολύπλοκα θέματα του περιβάλλοντος, των δημοσίων συμβάσεων και των νομικών και οικονομικών τους προεκτάσεων.


Πηγή: www.econews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου