Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρικός Τουρισμός



 

Aνάπτυξη Ιατρικού Τουρισμού


Τα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας προωθούν τις απαραίτητες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να υλοποιηθούν επενδύσεις στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Μέσω σχετικής μελέτης προτείνεται η διενέργεια έξι πιλοτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη και προώθηση ολοκληρωμένων δικτύων ιατρικών υπηρεσιών για ξένους επισκέπτες σε τοπικό επίπεδο. Τα προγράμματα θα δομηθούν γύρω από τοπικές νοσοκομειακές μονάδες, εντάσσοντας στο πρόγραμμα πρωτοβάθμια ιατρεία, ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, υπηρεσίες προβολής, μεταφοράς, διασφάλισης ποιότητας, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση.


Με προοπτική σε ορίζοντα 3-5 ετών να επισκεφθούν τη χώρα μας 100.000 ταξιδιώτες, η Ελλάδα μπορεί σχετικά γρήγορα, και χωρίς σημαντικές νέες επενδύσεις σε πάγια, να προσφέρει διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους εξής τομείς: 
-Επιλεκτικός Ιατρικός Τουρισμός για εξειδικευμένες ιατρικές παρεμβάσεις από τα Τριτοβάθμια Νοσοκομεία του Ιδιωτικού Τομέα.  
-Αποκαταστατικός και Γηριατρικός Τουρισμός: συνεργασία Κέντρων Αποκατάστασης με ξενώνες και ξενοδοχεία για προώθηση πακέτων Αποκαταστατικού Τουρισμού.
-Ιατρικός Τουρισμός Εξωσωματικής και Υποβοηθούμενης Γονιμοποίησης: συνεργασία Κέντρων με Ξενοδοχειακές Μονάδες σε όλη την Ελλάδα- διεθνής προβολή.  
-Ξενοδοχεία και Ξενώνες συνεργαζόμενα με Κέντρα Αιμοκάθαρσης: προβολή των συνεργασιών προκειμένου τα ξενοδοχεία να απευθύνονται σε ένα επιπλέον target group και να διαφημίζονται σε διευρυμένες κατηγορίες πελατών.  
-Λουτροπόλεις-Κέντρα Αποκατάστασης- Προσκείμενες υποδομές φιλοξενίας για Τουρισμό ομάδων ειδικών κατηγοριών: άτομα με μυοσκελετικές παθήσεις, άτομα με νευρολογικές παθήσεις, άτομα Τρίτης Ηλικίας κ.λ.π. (Ευρεία γεωγραφική διασπορά)
-Οφθαλμολογία - Αισθητική Δερματολογία και Πλαστική Χειρουργική, σε επίπεδο One- Day/ Secondary Care Clinic. (Στις μεγάλες πόλεις και σε τουριστικές περιοχές)

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα μας ελάχιστα είναι τα νοσοκομεία που έχουν πιστοποιηθεί για την φιλοξενία επισκεπτών ιατρικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου