Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων




Ειδικά προνόμια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων


Η  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορεί κάθε νέος να απολαμβάνει ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 άλλες χώρες.  
Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορεί να έχει κάθε νέος, ηλικίας 13 - 30 ετών. Iσχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής της, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορεί να την ανανεώνει κάθε χρόνο μέχρι να κλείσει τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.


Ο κατάλογος είναι μεγάλος στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλά δείχνετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχετε ειδική έκπτωση σε προϊόντα, εισιτήρια και υπηρεσίες όπως: 

1.Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
2.Καταστήματα: μόδας, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
3. Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.
4.Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής.
5.Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
6.Σημαντικά οικονομικά οφέλη σε ιατρικές δαπάνες (εξετάσεις, περίθαλψη, νοσήλια) με τον Όμιλο  Ιατρικού Αθηνών τόσο για τους κατόχους της Κάρτας όσο και για  τα μέλη της οικογένειάς τους (γονείς, σύζυγο, παιδιά).


Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:
• Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25€/επίσκεψη στους εφημερεύοντες ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων των Νοσοκομείων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.  Συγκεκριμένα επισκέψεις μπορούν να γίνονται:
a.     σε παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό και χειρουργό σε όλα τα Νοσοκομεία του Ομίλου σε Αττική και Θεσσαλονίκη 
b. σε παιδίατρο και  παιδοχειρουργό στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών
  •  Έκπτωση 20% στις επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία σε όλες τις ειδικότητες στα νοσοκομεία του Ομίλου.
  •  Έκπτωση 35% σε Διαγνωστικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου.
  •   Δωρεάν χρήση της υπηρεσίας των ασθενοφόρων (EMS)  σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής σε νοσοκομείο του Ομίλου για τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.   
  • Δωρεάν χρήση Συντονιστικού Κέντρου για παροχή ιατρικών πληροφοριών, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο στο τηλέφωνο 210 6288090.
  • Προνομιακές τιμές σε check-up για άνδρες, γυναίκες και παιδιά: basic ( 90-100 ευρώ), premium (140-155 ευρώ), παιδικό ( 130 ευρώ).  
  • Έκπτωση 10% στα έξοδα Νοσηλείας σε όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου (εξαιρουμένων φαρμάκων, υλικών και αμοιβών ιατρών) σε περίπτωση που δεν καλύπτονται 100% από την ασφαλιστική εταιρία. Επίσης, είναι δυνατή η πίστωση μέχρι 40 ημέρες των λογαριασμών των νοσηλευομένων, προκειμένου να μην εκταμιεύουν δικά τους χρήματα για την αποπληρωμή των νοσηλίων.

Κατάλογο με τις συμβεβλημένες εταιρείες στην Ελλάδα και τον τρόπο απόκτησης της κάρτας μπορείτε να βρείτε στο http://www.europeanyouthcard.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου