Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η κατάσταση των δασών μας σήμερα, η πραγματικότητα που θα βιώσουμε αύριο


Συνέντευξη του Δασάρχη Αμαλιάδας για την τρέχουσα κατάσταση των δασών & της πανίδας στην ορεινή Ηλεία

Η Δασοκομία, ως μια σύγχρονη, βιώσιμη προσέγγιση στο θέμα της διαχείρισης των δασών μας, η νόμιμη και παράνομη υλοτομία, οι ασθένειες των δέντρων, η άγρια ζωή μέσα στα δάση, αλλά και η διαχείριση των ξυλωδών υπολειμμάτων (κλαδιά, πεσμένα δέντρα), ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν αναλυτικά ο Δασάρχης Αμαλιάδας Διονύσης Θωμόπουλος με τον Ούγγρο φοιτητή Norbert Tóth, στο Δασαρχείο Αμαλιάδας.


Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του ξένου φοιτητή με το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη», για τις ανάγκες διερεύνησης της τρέχουσας κατάστασης των δασών και της πανίδας στην ορεινή Ηλεία, με επίκεντρο τη Δίβρη.

Ο Δασάρχης κος Θωμόπουλος ενημέρωσε διεξοδικά τον ξένο φοιτητή για τους εθνικούς κανονισμούς γύρω από την οργάνωση και διαχείριση των ελληνικών δασών, την προστασία της πανίδας, τη χρήση γης και τις καταπατημένες δασικές εκτάσεις. Επίσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την εντατική χρήση της γης και περιέγραψε τους μηχανισμούς εποπτείας και καταμέτρησης των πληθυσμών των άγριων ζώων και πτηνών στην περιοχή.


Ολόκληρη η συνέντευξη θα παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου στην τελική μελέτη για την Αγροτική Ανάπτυξη της Ορεινής Ηλείας, η οποία εκπονείται στη Δίβρη από τη «Διώνη» και την “Eco Δίβρης” ΚοινΣΕπ, με τη στήριξη του προγράμματος Erasmus Intern.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου