Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014


Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα βράβευσης  2014

Ο διαχειριζόμενος από τον Όμιλο Libra –για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας– θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2012 και έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.


Κάθε χρόνο, ένας έως πέντε νικητές θα βραβεύονται με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας: χρηματοδότηση, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν έμπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές του Βραβείου ανέρχεται περίπου στις 700.000 ευρώ, μετά και την πολύτιμη συνεισφορά νέων υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευτεί για τη στήριξή της προς το Βραβείο για τα επόμενα πέντε έτη.
Επιπλέον, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» είναι μία θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς και, μέσω αυτής, θα παρέχεται υποστήριξη τόσο στους αιτούντες, όσο και στους νικητές του Βραβείου. Στοχευμένες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας μέσω του κέντρου «Εξέλιξη» θα αφορούν σε ημερίδες σχετικές με τη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς επίσης και την αναζήτηση πιθανών πηγών χρηματοδότησης για τους συμμετέχοντες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.


Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται πλέον δεκτές για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.
Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η 1η Μαρτίου 2014 και τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014. Οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν:
  • άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δεν διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
  • ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και 
  • υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου