Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

“Mendi-Mentoring Dual International”


Δωρεάν Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον τουρισμό από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Αρχίζει τέλη Οκτωβρίου 2013 από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το πρώτο Πρόγραμμα Διττής εκπαίδευσης “Mendi-Mentoring Dual International” στην Ελλάδα, το οποίο απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο δεν προβλέπει δίδακτρα, περιλαμβάνει τρεις κύκλους θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων για ξενοδοχοϋπαλλήλους, μάγειρες και επισιτιστές.


Όσοι συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα εκπαιδευθούν σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, η οποία πραγματοποιείται σε εταιρίες υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνεται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ η πρακτική εκπαίδευση στις επιχειρήσεις/ξενοδοχεία το καλοκαίρι. Η θεωρητική εκπαίδευση για ξενοδοχοϋπαλλήλους και μάγειρες θα πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ για επισιτιστές στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 90 θέσεις μαθητείας, 30 ανά ειδικότητα, έχει διάρκεια τρία χρόνια και απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου έως 20 ετών. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τις επιχειρήσεις κατόπιν προσωπικού ραντεβού. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει στις 4 Οκτωβρίου 2013.


Μετά την εκπαίδευση και επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις, στους νέους επαγγελματίες θα αποδοθεί αναγνωρισμένο πτυχίο από τη Γερμανία, ενώ οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, που θα διαρκεί 6 με 7 μήνες, θα λαμβάνουν τις απολαβές που προβλέπει ο νόμος.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου