Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Κάρτα του Αγρότη»


Θα περιλαμβάνει 8 προϊόντα η 
Κάρτα Αγρότη της Πειραιώς

Με 20 μεταποιητικές επιχειρήσεις και 8 βασικά προϊόντα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας έχει σκοπό να συμβληθεί η «Κάρτα του Αγρότη» της Τράπεζας Πειραιώς, μέχρι το τέλος του χρόνου. Στόχος είναι του χρόνου να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα που οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις δεσμεύονται με συμβόλαια στην αρχή της εκάστοτε καλλιεργητικής χρονιάς.

Ήδη οι μεταποιητικές επιχειρήσεις (συνεταιριστικές και ιδιωτικές) σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν παραγωγούς για να δημιουργήσουν Ομάδες ή, αν έχουν ήδη, να εξετάσουν τις προθέσεις στενότερης συνεργασίας με συμβόλαιο και «κάρτα».


Μετά τη συμφωνία με τις εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ και Eurofood για συμβολαιακή κτηνοτροφία, η Πειραιώς έκλεισε συμφωνία, επίσης για γάλα, με τις εταιρείες του ομίλου «ΤΥΡΑΣ Α.Ε.» και συγκεκριμένα τις Όλυμπος, ΤΥΡΑΣ και Ροδόπη.
Πραγματοποιήθηκε επίσης επέκταση των προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας στον τομέα των ενεργειακών φυτών με παραγωγούς ηλιόσπορου και την εταιρεία βιοντίζελ Παύλος Ν. Πέττας.
Τις επόμενες μέρες ξεκινά και η διαδικασία πληρωμών για τον Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Ένωση» προς τους βαμβακοπαραγωγούς μέλη, ενώ η επέκταση του εγχειρήματος στην επιτραπέζια ελιά μετατέθηκε για την επόμενη χρονιά, αφού δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση φέτος. 



Για την ελιά, το 40% της χρηματοδότησης θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του χρόνου ως τα τέλη του Οκτωβρίου για αγορά εφοδίων και καυσίμων, μέσω της «Κάρτας του Αγρότη». 
Το υπόλοιπο ποσό θα διατίθεται τοις μετρητοίς για την εξυπηρέτηση του εργατικού κόστους, το 20% από Ιανουάριο έως Μάρτιο για το κλάδεμα και το 80% από τα μέσα του Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου για τη συγκομιδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου