Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας



Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία του νέου Ταμείου Επενδύσεων για Αγρότες που θα παρέχει χαμηλότοκα δάνεια και εγγυητικές επιστολές σε όλους τους αγρότες και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που πρόκειται να επενδύσουν στην ύπαιθρο μέσω των ανάλογων κοινοτικών προγραμμάτων.
Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ), δημιουργείται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση με χαμηλότερα της τραπεζικής αγοράς επιτόκια.

Με τα κεφάλαια αυτά, μέσω του ΤΑΕ, θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121), σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (Μέτρο 123Α) και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων των μέτρων 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.


Το νέο Ταμείο φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα των περισσότερων αγροτών να εξασφαλίσουν μέσω δανείου το 30% του συνολικού προϋπολογισμού καθεμιάς από τις αγροτικές επενδύσεις, όπως ακριβώς απαιτούν οι όροι των κοινοτικών προγραμμάτων του υπουργείου. Το υπόλοιπο 50% του προϋπολογισμού καλύπτεται από την επιδότηση και το εναπομείναν 20% από ίδια συμμετοχή του παραγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου