Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πρωτότυπες Διαδικτυακές Εφαρμογές



Νέοι επιχειρηματίες επενδύουν στην ιδανική τουριστική εμπειρία, αναπτύσσοντας πρωτότυπες διαδικτυακές εφαρμογές

Νέοι επιχειρηματίες επενδύουν στον τουρισμό αναζητώντας πρωτότυπους τρόπους για να κάνουν την εύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού πιο εύκολη και ελκυστική για τους ταξιδιώτες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
Μέσω διαδικτύου επιχειρούν να φέρουν σε επαφή ταξιδιώτες με ντόπιους, διευκολύνουν λάτρεις της θάλασσας να νοικιάσουν τα σκάφη των ονείρων τους, προτείνουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα ή συνδράμουν τα ξενοδοχεία στην προσέλκυση πελατών.

Δημιούργησαν για το σκοπό αυτό συγκεκριμένες διαδικτυακές εφαρμογές, που συνδυάζουν τις νέες τεχνολογίες με την ιδανική τουριστική εμπειρία:

1. Dopios (www.dopios.com). Το Dopios ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από την Αθήνα. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους ντόπιους μιας πόλης με τους επισκέπτες της, προκειμένου να τους μυήσουν σε αγαπημένες γωνιές τους.  
Οι ντόπιοι-μέλη της ιστοσελίδας ανεβάζουν στην ιστοσελίδα προτεινόμενες εμπειρίες που μπορούν να οργανώσουν για τους τουρίστες έναντι συμβολικής αμοιβής: γαστρονομική βόλτα, μια νύχτα στα μπουζούκια, εκδρομή στο βουνό με ποδήλατα, ταξίδι με ιστιοπλοϊκό κτλ. Έτσι, οι ντόπιοι έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους τουρίστες τα μυστικά της πόλης τους, να κάνουν γνωριμίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά και να κερδίσουν επιπλέον χρήματα προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και συμβουλές. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα επιλέγουν τον προορισμό και τις προσφερόμενες εμπειρίες που μπορεί να οργανώσει γι' αυτούς ένας από τους διαθέσιμους ντόπιους.



2. Incrediblue (www.incrediblue.com). Λάτρεις της θάλασσας με ιδιοκτήτες σκαφών και ιστιοπλοϊκών επιχειρεί να συνδέσει η διαδικτυακή πλατφόρμα Incrediblue. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ιδανικό σκάφος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ανάμεσα σε 200 σκάφη σε 35 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Κροατία. Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 25 μέχρι 1.000 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Μελλοντικά θα δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας και με έμπειρα πληρώματα.  

3. Periploos (periploos.com). Πρόκειται για μια ταξιδιωτική εφαρμογή, που προσφέρει στους χρήστες της ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές προτάσεις σύμφωνα με τα χρήματα που μπορούν να διαθέσουν.
Έτσι, όλες οι διαδικασίες αναζήτησης που ακολουθούν οι επισκέπτες (εισιτήρια, ξενοδοχεία, επισκέψεις σε αξιοθέατα, ψυχαγωγία) ενοποιούνται στην εφαρμογή «Periploos», εξοικονομώντας χρόνο στους ταξιδιώτες. Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του «Periploos» θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εφαρμογής μέσα στον Απρίλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου