Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες»


Το Ισπανικό ISEN και η ΔΙΩΝΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες», το Κέντρο “Isen” το οποίο υπάγεται στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια και το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης «Διώνη» μοιράζονται την εμπειρία τους και υλοποιούν προγράμματα με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.


Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την άφιξη της Βάσως Χαριτοπούλου στην Καρθαγένη (Μούρθια), υλοποιείται με την καθοδήγηση των Ενδιάμεσων Οργανισμών ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Ελλάδα) και FUNDEUN (Πανεπιστήμιο για την Επιχειρηματικότητα του Ιδρύματος Αλικάντε, Ισπανία), ως συντονιστής του έργου E4IC “Entrepreneurship for Innovative Change”.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πρώτης ανταλλαγής, υπεγράφη στις 14 Σεπτεμβρίου συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του “Isen” Luis Cruz και της ιδρύτριας του Κέντρου «Διώνη» Βάσως Χαριτοπούλου.



Λίγα λόγια για το Isen Centro Universitario και τη Διώνη  
Το Isen είναι ένα πρωτοποριακό κέντρο για σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο της Μούρθια (UMU) στη Νότια Ισπανία. Προσφέρει πτυχία στα πεδία: «Σχέση Εργασίας και Ανθρώπινο Δυναμικό», «Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Προσχολική Αγωγή».  
Στους νέους στόχους του Isen συμπεριλαμβάνεται η παροχή διεθνούς εκπαίδευσης στους φοιτητές του, ώστε να μπορούν μελλοντικά να εργαστούν με επιτυχία ως επαγγελματίες στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε το Τμήμα Γλωσσών & Πολιτισμών, στο οποίο διδάσκονται Κινέζικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά και Ισπανικά.
Διαθέτει επίσης Τμήμα Διεθνών Σχέσεων το οποίο επικεντρώνεται σε ανταλλαγές, σε δυνατότητες πρακτικής άσκησης και σε πρωτοβουλίες με διεθνή προοπτική.


Από την ίδρυσή του τον Ιούλιο του 2012, το Κέντρο «Διώνη» στηρίζει τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες και συμμετέχει σε ενέργειες και συνεργασίες που προάγουν την ποιότητα και την καινοτομία στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων και της συμβουλευτικής των επιχειρήσεων.
Το Κέντρο, με έδρα το οροπέδιο Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία, προσφέρει υπηρεσίες Business Coaching για τις ΜΜΕ, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και προώθησης της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.
Επίσης, έχει σημαντικό ρόλο στη συν-δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου