Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»

  
2-7 Μαΐου στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

Στην ανάπτυξη της Πρωτογενούς Παραγωγής ως βασικού πυλώνα στήριξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και στους κλάδους του Αγροτουρισμού και των Αγροτικών και Παραδοσιακών Προϊόντων θα είναι βασισμένη η 8η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα».
Η Έκθεση λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, προς όφελος και των δύο πλευρών, αλλά και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.
Για την στήριξη και την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, φέτος το Επιμελητήριο Αρκαδίας επιμηκύνει τη διάρκεια της έκθεσης σε 6 ημέρες και μειώνει το κόστος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Το Αρκαδικό Πανόραμα υποστηρίζεται από ευρύ πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι κατηγορίες που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνουν:
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – Μ.Μ.Ε. – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
  • ΟΙΚΙΑΚΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΔΟΜΗΣΗ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 


Θα πραγματοποιηθούν επίσης εξειδικευμένα συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις για να καταγραφούν οι νεότερες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή.

Συνέδριο Αγροτουρισμού και Παραδοσιακών Προϊόντων
Τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο θα αφορούν: Εναλλακτικές Καλλιέργειες, Πιστοποίηση και Εξαγωγές Αγροτικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, εξελίξεις στην αγροτική τεχνολογία.

Το πλούσιο πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει και τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας.

Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Γεύσεων
Μέσα από ένα γαστρονομικό φεστιβάλ γεύσεων αφιερωμένο στην Πελοπόννησο, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν Παραδοσιακά Προϊόντα, να απολαύσουν δωρεάν εξαιρετικής ποιότητας κρασί από όλη την Περιφέρεια, να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ενημερωθούν, μέσα από επιλεγμένα προγράμματα που συνδυάζουν ψυχαγωγία και γνώση, για τον διατροφικό πλούτο της Πελοποννήσου.
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος θα είναι δωρεάν.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, θα διοργανώσει στην διάρκεια της έκθεσης Επιχειρηματικό Φόρουμ Παραδοσιακών και Αγροτικών Προϊόντων, με στόχο να συμβάλει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικών εταιριών στις αγορές της Ευρώπης.
Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ατομικό πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με τις ξένες επιχειρήσεις (10-15 κατά μέσο όρο) ύστερα από επεξεργασία του αντικειμένου και της ζήτησης και με βάση το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κάθε επιχείρησης.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο της έκθεσης.

H ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ
Σημαντικό βήμα για το Αρκαδικό Πανόραμα, για το «άνοιγμα» της αγοράς του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων, αποτελεί η περιήγηση δημοσιογράφων στην Αρκαδία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, έγκριτοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι σε θέματα τουρισμού, θα περιηγηθούν στην Αρκαδία προκειμένου να βιώσουν την αρκαδική φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση, τα έθιμα και τις γεύσεις της και να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς.
Στην διάρκεια της περιήγησής τους θα επισκεφτούν και το Αρκαδικό Πανόραμα με στόχο την ανάδειξη της έκθεσης και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες:
Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141
Πρόεδρος Επιτροπής Εκθέσεων: κ. Ανδρέας Σύριος

Διοργανώτρια Εταιρεία Alfa Expo: 210 27 72 244

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου