Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αλφειός Eco Fest


Αλφειός Eco Fest 
31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Αλφειός Eco Fest στον Πύργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.
Φιλοδοξία της ομάδας διοργάνωσης Eco Πύργος δεν είναι άλλη από το να μπορέσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν περίπτερα οι παρακάτω φορείς:
-Eco Πύργος
-Εθελοντική Δράση Πύργου (με ομάδα μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου της πόλης)
-Ομάδα Ήλιδας «Μετάβασις»
-Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου
-«Υδροναύτες» (Παράρτημα Νομού Ηλείας)
-Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη»
-Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας
-«Deep Greece», Εικόνα-Βίντεο-Ήχος
-Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου
-Ομάδα «Ρείκι»
 

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης περίπτερα που θα φιλοξενήσουν εργαστήρια με κατασκευές από ανακυκλούμενα υλικά, βιβλία οικολογικού ενδιαφέροντος, θα υπάρχουν και δημιουργίες-γκράφιτι με υλικά που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. 
Το φιλόξενο φυσικό τοπίο του Αλφειού θα γίνει και τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων μιας και θα αποτελέσει σημείο λήξης ποδηλατοβολτών που θα πραγματοποιηθούν τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής.
Παράλληλα και τις δυο βραδιές του Eco Fest θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ θα ακουστούν και μουσικές από ομάδα dj`s. Και οι δυο βραδιές θα «κλείσουν» μουσικά με party και ήχους ηλεκτρονικής μουσικής με την «υπογραφή» της ομάδας «DanceWonderground».

Οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να προσέλθουν στο χώρο του Φεστιβάλ φέρνοντας πρωτογενή ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί), τα οποία, αφού υποστούν αρχικά την κατάλληλη επεξεργασία, θα προσφερθούν στους ίδιους σε διαφορετική μορφή στο προσεχές μέλλον.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου