Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα farmsUP



«Φύτεψε τον σπόρο της επιχειρηματικότητας και δες τις πωλήσεις σου να μεγαλώνουν!»

Με αυτό το σύνθημα ξεκινούν αγροτικά εργαστήρια με σκοπό την προώθηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας μέσω του προγράμματος farmsUP.  
Το farmsUP είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού επιχειρείν και τη διάδοση αποτελεσματικότερων αγρο-επιχειρηματικών πρακτικών στη χώρα μας.
Στην ουσία προωθεί 22 ευρωπαϊκά έργα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ε.Ε., τα οποία εστιάζουν κυρίως σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας, branding αγροτικών προϊόντων, αγροτουριστικών και σε παρεμφερή με την αγροτική επιχειρηματικότητα θέματα. Τα 22 αυτά προ-επιλεγμένα έργα παρέχουν στους αγρότες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό του έργου, απαραίτητα εκπαιδευτικά βοηθήματα και εργαλεία, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες των αγροτών και να τους ωθήσουν να προσεγγίσουν την παραγωγή τους, αλλά και τη διάθεση των προϊόντων τους, πιο επιχειρηματικά και άρα, πιο αποτελεσματικά.

Το farmsUP έχει σκοπό να παροτρύνει και να εμπνεύσει τους αγρότες να σκεφτούν περισσότερο ως επιχειρηματίες μέσα από μια δυναμική ιστοσελίδα η οποία περιλαμβάνει: «έξυπνη» αναζήτηση των έργων που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες του κάθε αγρότη, ενός διαδραστικού «παιχνιδιού» το οποίο δείχνει στον αγρότη ή στον ενδιαφερόμενο πόσο επιχειρηματικά σκέφτεται, ενός φωτογραφικού διαγωνισμού, βίντεο πετυχημένων αγρο-επιχειρηματιών, αλλά και ενημέρωση για τα 4 ανοικτά εκπαιδευτικά και διαδραστικά εργαστήρια.


Μετά το πέρας των εργαστηρίων, το πρόγραμμα farmsUP θα ολοκληρωθεί μ' ένα συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου 2013 στο Ναύπλιο, με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, μαζί με περισσότερες πληροφορίες, θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του farmsUP (http://www.farmsup.eu/gr/page/index).   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου