Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ολυμπιακές Διαδρομές»



Λαϊκός αγώνας δρόμου στον Πύργο

Η Ακαδημία Κλασικού Αθλητισμού Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, διοργανώνει λαϊκό αγώνα δρόμου στην πόλη του Πύργου, στα πλαίσια της γενικότερης διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ολυμπιακές Διαδρομές».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να ζωντανέψει και πάλι ο κλασικός αθλητισμός, που τελευταία και δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε, αλλά επίσης θα πρέπει να έχει πιο δυναμική παρουσία στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό αντιλήφθηκε μια ομάδα ανθρώπων που έχει άμεση σχέση με το χώρο και προχωρά στην διοργάνωση των event με στόχο να εδραιωθούν, να γίνουν θεσμός και να αποκτήσουν διεθνή διάσταση. 

Ο «Γύρος του Πύργου» είναι η πρώτη από αυτές τις προσπάθειες που έρχονται. Ο Αγώνας θα γίνει στις 7 Απριλίου και θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και ενήλικες. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με αποστάσεις του ενός, των δύο και των τεσσάρων χιλιομέτρων ανάλογα τις ηλικίες. Έτσι οι μαθητές θα συμμετάσχουν με την ενυπόγραφη δήλωση αποδοχής ευθύνης από τον κηδεμόνα τους, οι ενήλικες με προσωπική ιατρική ευθύνη.

Οι διοργανωτές θα απονείμουν έπαθλα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ μετά από κλήρωση θα δοθούν και άλλα δώρα.

Την διοργάνωση θα υποστηρίξουν το Τμήμα Τροχαίας Πύργου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Λέσχη Μοτοσικλέτας Πύργου, εθελοντές ποδηλάτες και δρομείς, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη από ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου