Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πρακτική άσκηση Vulcanus


Πρακτική άσκηση Vulcanus για Ευρωπαίους φοιτητές στην Ιαπωνία

Το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation ανακοίνωσε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές της Ε.Ε. στην Ιαπωνία. Το πρόγραμμα αφορά θέσεις πρακτικής άσκησης στο βιομηχανικό τομέα για φοιτητές της Ε.Ε.
Το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση όλων των μορφών συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και συνεργασίας των εταιρειών της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας μέσω της διευκόλυνσης της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρήσεων της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας.


Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation και την ιαπωνική εταιρεία υποδοχής. Οι ευρωπαίοι σπουδαστές λαμβάνουν υποτροφία (1.900.000 Yen) για να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού προς και από την Ιαπωνία και τα έξοδα διαβίωσης στην Ιαπωνία.
Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2014, με στόχο να βελτιώσει και να ενθαρρύνει τη βιομηχανική συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ε.Ε. Οι στόχοι είναι η μελέτη του εύρους των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από μια κορυφαία ιαπωνική εταιρεία υποδοχής, η εκμάθηση της Ιαπωνικής γλώσσας και η κατανόηση της ιαπωνικής κουλτούρας, καθώς και η παροχή της δυνατότητας αλληλεπίδρασης με ιαπωνικές επιχειρήσεις στο μέλλον.
Οι φοιτητές ακολουθούν:
- σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας σχετικά με την Ιαπωνία,
- τέσσερις μήνες εντατικά μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας,
- οκτώ μήνες πρακτικής άσκησης σε μια ιαπωνική εταιρεία.
Δεν υπάρχει καμία χρέωση για τα μαθήματα της γλώσσας και των σεμιναρίων, καθώς και η διαμονή παρέχεται δωρεάν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και της άσκησης στην εταιρεία υποδοχής.


Οι αιτήσεις πρέπει να φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου 2014.
Κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
-πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., και
-φοιτητές στον τομέα της μηχανικής ή των παρακάτω επιστημών: επιστήμη των υπολογιστών, μηχανολογία, χημεία, ηλεκτρονική, βιοτεχνολογία, ηλεκτρολογία, φυσική, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική (information), πυρηνική μηχανική, πολιτικοί μηχανικοί, επιστήμη των μεταλλικών υλικών (metal materials), κεραμική και συστήματα παραγωγής.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.mladiinfo.eu/blog/2013/11/25/vulcanus-traineeship-for-eu-students-in-japan/#ixzz2m1U1RbrL, http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου