Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Περιβάλλον, έκφραση και ενεργοί πολίτες»


Πρόσκληση σε ημερήσια βιωματική δράση του ΚΠΕ Καστρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου Κυνουρίας, στα πλαίσια των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», διοργανώνει στις 16 Νοεμβρίου 2013 ημερήσια επιμορφωτική δράση ενηλίκων με θέμα: «Περιβάλλον, έκφραση και ενεργοί πολίτες».

Η δράση απευθύνεται σε 35 ενήλικες από 25 έως 55 ετών και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί σε ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι μέσα σε καστανοδάση της περιοχής, όπου μέσα από δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις λειτουργίες του δάσους και των οικοσυστημάτων, αλλά και με τα συναισθήματά τους και θα αισθανθούν την εσωτερική αλλαγή που προκαλεί η επαφή με τη φύση.
Το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του ΚΠΕ Καστρίου (στεγάζεται στο Δημοτικό σχολείο Καστρίου). Ο ηθοποιός-θεατρολόγος Σαράντος Κωτσιόπουλος, υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου «Θεατρόσφαιρα», μέσα από τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού θα καθοδηγήσει τα μέλη της ομάδας στο να λυθούν σωματικά και να ανοίξουν τα εκφραστικά τους μέσα για να δημιουργήσουν δρώμενα που αφορούν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.


Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των εκπαιδευόμενων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικής ισορροπίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Το ΚΠΕ Καστρίου θα προσφέρει σε όλους στους συμμετέχοντες καφέ και γεύμα.

Όσοι εκπαιδευόμενοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν το βράδυ, μπορούν να διανυκτερεύσουν στο Δασικό Χωριό Άνω Δολιανών ή σε ξενοδοχείο στον Άγιο Πέτρο με δικά τους έξοδα.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής, την οποία (μαζί με την παρούσα πρόσκληση) μπορούν να βρουν στην  ιστοσελίδα http://kpe-kastr.ark.sch.gr/site μέχρι τις 7/11/2013, στο e-mail: mail@kpe-kastr.ark.sch.gr ή στο fax: 2792022009.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2792022004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου