Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα


Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από τα ΜΙΤ και Χάρβαρντ

Δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίως, το τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έχουν δημιουργήσει την πλατφόρμα web εκπαίδευσης edx, η οποία προσφέρει μαθήματα και περιεχόμενο online δωρεάν.
Στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφέρονται 71 μαθήματα, τα 17 εκ των οποίων τα προσφέρει το Χάρβαρντ, 18 το ΜΙΤ και τα υπόλοιπα προσφέρονται από άλλα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το πανεπιστήμιο του Τορόντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα, τα οποία καλύπτουν από το γνωστικό πεδίο της φυσικής μέχρι την ιστορία και τη φιλοσοφία,  κατανέμονται ανά γνωστικό αντικείμενο και κάποια εξ αυτών είναι κοινά.
Για όσους ολοκληρώσουν μια ενότητα-μάθημα, δίνεται πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης (Honor code).  


Για τους νέους φοιτητές οι δημιουργοί του edx έχουν δημιουργήσει ένα δοκιμαστικό μάθημα (demo) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα και τα εργαλεία που παρέχονται σε όσους εγγραφούν (https://www.edx.org/course/edx/edxdemo101/edx-demo/1038).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2014 ξεκινά και ένα μάθημα που παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μελετά τη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου και τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν στα χρόνια του ανάμεσα στο δυτικό και ανατολικό κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.edx.org/course-list/allschools/allsubjects/allcourses.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου