Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"Σιωπηλός Κόσμος"



Σιωπηλός Κόσμος – Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας

H MKO Υδροναύτες ανακοινώνει την έναρξη της εκθέσεως υποβρύχιας φωτογραφίας «Σιωπηλός Κόσμος».

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «Σιωπηλός Κόσμος» είναι αποτέλεσμα εκατοντάδων καταδύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την χώρα μας, σε γνωστά αλλά και άγνωστα στον πολύ κόσμο μέρη. Στόχος της δεν είναι μόνο να μεταφέρει τους επισκέπτες της στις ομορφιές και τα θαύματα του υποβρύχιου κόσμου, αλλά να τους αφυπνίσει και να αναδείξει την ανάγκη για την προστασία του.

Έτσι, ο επισκέπτης της έκθεσης θα κάνει ένα νοητό ταξίδι στους Ελληνικούς βυθούς και σίγουρα θα του δημιουργηθούν πολλά και ανάμικτα συναισθήματα βλέποντας τις εικόνες που παρουσιάζονται στον «Σιωπηλό Κόσμο», οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ της απόλυτης ομορφιάς και της ανθρώπινης αχαριστίας προς το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής, το νερό. Αυτές ακριβώς οι αντιθέσεις αντικατοπτρίζουν και την γενικότερη προσπάθεια της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ για κοινωνική ευαισθητοποίηση στα ζητήματα προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος της πατρίδας μας.
Μέσω της έκθεσης αυτής, οι «Υδροναύτες» επιχειρούν να μεταφέρουν την «φωνή του βυθού» σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Επίσης, αξιοποιώντας ακόμα περισσότερο αυτή τους την προσπάθεια, διαθέτουν τα έσοδα της έκθεσης σε κοινωφελείς σκοπούς και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. 
Οι δεκάδες φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση, προέρχονται από τον φωτογράφο Κώστα Λαδά, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε πίσω από τον φακό καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια οποιαδήποτε δράση και υποβρύχια εξόρμηση των Υδροναυτών και αποτυπώνοντας τόσο την κατάσταση που επικρατεί στους Ελληνικούς βυθούς, όσο και τις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι εθελοντές για να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας. Παράλληλα, ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα και μέσω πολλών εκατοντάδων καταδύσεων, μεταφέρει εικόνες γεμάτες ζωή και χρώματα από βυθούς που έχουν την δύναμη να κρατούν και να φανερώνουν στους λιγοστούς επισκέπτες τους την μοναδική ομορφιά τους. 

Φιλοδοξία των Υδροναυτών είναι να ταξιδέψουν τον «Σιωπηλό Κόσμο» σε ολόκληρη την Ελλάδα και καλούν όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την έκθεση στην περιοχή τους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Καθώς μια πρωτοβουλία από το παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί η έκθεση φωτογραφίας “Σιωπηλός Κόσμος”, η πόλη του Πύργου θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενήσει την έκθεση, από τις 2 έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2013, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου