Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου


Τριήμερο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου 
6-8 Σεπτεμβρίου 

Από 6-8 Σεπτεμβρίου  η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας θα φιλοξενήσει στο παραθαλάσσιο χωριό Κανάλι Πρέβεζας νέες και νέους από την Ελληνική ύπαιθρο ή/& νέες και νέους που θέλουν να κατοικήσουν, να εργασθούν και να ζήσουν στην ύπαιθρο.
Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα αναπτυχθεί σε τέσσερις κύκλους συζητήσεων, με βασικό σύνθημα «Κάνοντας πράξη τις ιδέες μας». Αναλυτικά, προβλέπονται:
  • Παρουσιάσεις για τις προοπτικές της Ελληνικής Γεωργίας, της Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Ελληνικής Αλιείας και της Ελληνικής Δασοπονίας.
  • Παρουσιάσεις για τις προβλέψεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. 
  • Παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών από τον αγροτικό τομέα. 
  • Παρουσιάσεις τεχνικών προώθησης αγροτικών προϊόντων. 


Ακόμα το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
τυροκόμηση σε TyroBox της BelgoMilk, απόσταξη αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά, εμβολιασμό βασιλισσών σε μελισσοσμήνη, κατασκευή ατομικού blogspot, εκμάθηση των εφαρμογών του iFARMA, παραγωγή καλλυντικών (σαπούνια, σαμπουάν κλπ), παραγωγή ζωοτροφής με υδροπονία, διαγωνισμοί «αρμέγματος», οδήγησης τρακτέρ ακριβείας, συμμετοχής κλπ.

Επίσης, η ΕΝΑ Πρέβεζας και η Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργανώνουν Επισκέψεις Μελέτης στην κοντινή Φιλιππιάδα για γνωριμία με την λειτουργία εγκατάστασης βιοαερίου σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εκτροφείο πέστροφας και σε αναδειχθέν αρχαίο ρωμαϊκό ελαιοτριβείο.
  

Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα κλείσει με προσομοίωση Αγοράς Αγροτών.

Πληροφορίες-Αιτήσεις συμμετοχής:

Τηλ. 6974111252,  enaprevezas@yahoo.gr και προσεχώς στο www.festival-newn.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου