Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επιδοτούμενη κατάρτιση γεωργών


Πρόγραμμα κατάρτισης γεωργών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» από τις 20/8

Ο ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκινάει μετά τις 20 Αυγούστου την υλοποίηση 347 προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης σε 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα στις 8 Περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες, που διαθέτουν κάρτα ανεργίας και σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενους/ες (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενους/ες στον αγροτικό τομέα με προϋπόθεση, α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών, όπως αυτό ορίζεται κατ’ έτος από την ΕΛΣΤΑΤ.
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα, καθώς μέσω αυτής θα παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε άνεργους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.


Οι καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 200 ωρών (120 ώρες θεωρία και 80 ώρες πρακτική), και το ποσό με το οποίο θα επιδοτηθούν ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν, κυμαίνεται από 900 έως 1000 ευρώ.
Σε κάθε περιφέρεια έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με το τι παράγει ο κάθε τόπος και σε τι ξεχωρίζει ως προς την καλλιέργεια ή την κτηνοτροφική παραγωγή. Η εκπαιδευτική ύλη θα αφορά τα κηπευτικά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τη μελισσοκομία, την παραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λπ.
Μετά την επιτυχή αξιολόγηση θα δίδεται σε κάθε καταρτιζόμενο βεβαίωση παρακολούθησης.

Η υλοποίηση του πρακτικού μέρους του προγράμματος κατάρτισης (πρακτική άσκηση), θα πραγματοποιηθεί σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή εταιρείες και φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες σχετίζονται με το αντικείμενο κατάρτισης. Θα αξιοποιηθούν σημαντικά οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών που συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων θα λαμβάνουν αμοιβή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ΕΣΔΕΚ.


Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνεται on line μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΟ www.elgo-dimitra.gr. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210/8821404-6, 210/8231277, ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.elgo-dimitra.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου