Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα υποτροφιών για ακαδημαϊκές ανταλλαγές


Υποτροφίες από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)

H Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε φοιτητές και αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων, σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
Συγκεκριμένα, θα χορηγήσει:
  • Υποτροφίες εκμάθησης γλώσσας.
  • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές.
  • Υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές/μεταδιδακτορικές σπουδές/έρευνα για υποψήφιους διδάκτορες και ανερχόμενους νέους επιστήμονες όλων των επιστημονικών κλάδων.
  • Υποτροφίες για Καθηγητές και επιστήμονες Ανώτατων Ιδρυμάτων της Ελλάδας και για τους ερευνητές των Ελληνικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων. 

Επίσης η Υπηρεσία παρέχει τα κάτωθι ειδικά προγράμματα:
-IKYDA-Διασυνοριακή Έρευνα
-Υποτροφία DLR/DAAD για Έρευνα στους τομείς: Διαστήματος, Αεροναυπηγικής, Ενέργειας και Μεταφοράς
-Υποτροφία DAAD/Roche Diagnostics για Μεταδιδακτορική Έρευνα
-Θέσεις για Πρακτική Άσκηση στη Γερμανία για φοιτητές των Σχολών: Φυσικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, Γεωπονίας και Δασοπονίας.


Για πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες κατηγορίες υποτροφιών, καθώς και για τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD, το οποίο στεγάζεται στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα (DAAD-IC, Goethe-Institut Athen), Ομήρου 14-16, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 3608 171, φαξ 210 3626 263,  www.daad.gr, e-mail: daad@athen.goethe.org
Τόπος υποβολής αιτήσεων από την Ελλάδα: Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών DAAD-IC Athen, Ομήρου 14-16, 106 72 Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου