Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν εργαστηριακά μαθήματα Επιχειρηματικότητας


Δωρεάν εργαστηριακά μαθήματα Επιχειρηματικότητας
25 - 26 - 27 Νοεμβρίου 2013

Το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με το CampusBus διοργανώνουν εργαστηριακά μαθήματα επιχειρηματικότητας.
Το CampusBus αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία- από τους ιδρυτές του The Cube Athens στην Αθήνα, ενός συνεργατικού χώρου που φιλοξενεί νέες επιχειρήσεις. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει πίσω του ένα ενεργητικό και εμπνευσμένο δίκτυο, ένα σύνολο από πράττοντες ανθρώπους που θα μπορούν να συνεργαστούν και στη συνέχεια. 


Τα μαθήματα έχουν σχέση με βασικές και πρακτικές γνώσεις σε θέματα μάνατζμεντ,  μάρκετινγκ, διαδικτύου, προώθησης πωλήσεων και αντικειμένων που διδάσκονται σε αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα εξής:

1) Βασικό μάρκετινγκ (βασικές έννοιες του Marketing καθώς και οι τέσσερις πυλώνες του, το προϊόν, η τιμή, η διανομή και η προώθηση).

2) Βασικές συμβουλές διαχείρισης/ διαχείριση ηγεσίας/συναισθηματική νοημοσύνη (θα αναλυθούν οι τέσσερις βασικές λειτουργίες του μάνατζμεντ, τα καθήκοντα των μάνατζερ και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συναισθηματική νοημοσύνη στην εκτέλεση καθηκόντων ενός μάνατζερ).

3) Χρησιμοποιώντας ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (το θέμα ''ανοιχτά μαζικά ηλεκτρονικά μαθήματα" (MOOCs) περιλαμβάνει τον ορισμό των ΜΟΟCs, τη χρησιμότητά τους στην εκπαίδευση, τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παγκοσμίως, το μέλλον τους, μειονεκτήματα- πλεονεκτήματα και κατά πόσο έχουν έρθει στην Ελλάδα).

4) Επιχειρηματικότητα- δικτύωση (πώς λειτουργούν οι οικονομίες σήμερα, η σημαντικότητα της καινοτομίας στην οικονομική εξέλιξη, η ζωή ενός επιχειρηματία, η ουσιαστική αποτελεσματικότητα της δικτύωσης είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν. Σκοπός του είναι η εμψύχωση και η ενημέρωση βήμα-βήμα από την επινόηση μιας ιδέας μέχρι την εφαρμογή της στις αγορές).

5) Ικανότητες  παρουσίασης- συνέντευξη- συγγραφή βιογραφικού (όσα πρέπει να ξέρει κανείς για μία επιτυχημένη παρουσίαση και τα βήματα μέχρι την επίτευξή της).


Τα εργαστήρια  του προγράμματος παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ.  Το κάθε εργαστήριο  θα διαρκεί 4 ώρες. Θα υπάρχει συμμετοχή ανθρώπων που εργάζονται σε start up επιχειρήσεις στην Αθήνα.
Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στις 2 αίθουσες του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου τις ημερομηνίες 25-26-27/11/2013. 
Για δηλώσεις συμμετοχής: Επιμελητήριο Ηλείας τηλ.: 2621029177-36895 και στο email: ilich-gr@otenet.gr ή ηλεκτρονικά στο campusbus.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου