Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Διαχείριση χωραφιού με Farm Manager



Ένα λογισμικό για smartphones που διευκολύνει και τη δήλωση ΟΣΔΕ

Νέους δρόμους για τους καλλιεργητές ανοίγει η χρήση της τεχνολογίας, που καθίσταται αναγκαία για τη βελτίωση της οργάνωσης των εκμεταλλεύσεων. Τη λύση για τη σωστή αξιοποίηση της πληροφόρησης μπορεί να δώσει ένα νέο λογισμικό πρόγραμμα, το Farm Manager, αποκλειστικά για τους Έλληνες αγρότες - καλλιεργητές.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγρότη και κάθε καλλιέργειας. Ο αγρότης αυτό που έχει να κάνει είναι απλά να «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο (smartphone) το λογισμικό και να εισάγει πληροφορίες (όπως το έτος χρήσης και το όνομα του αγροτεμαχίου). Η διαχείριση των χωραφιών γίνεται εύκολα, με τη χρήση του γεωγραφικού χάρτη από το google maps. Ο χρήστης μεταφέρεται απλά στο χωράφι που θέλει και στη συνέχεια ορίζει όλα τα σταθερά στοιχεία του.


Μάλιστα, η δήλωση ΟΣΔΕ γίνεται πλέον «παιχνιδάκι» για smartphones, αφού ο αγρότης μπορεί μέσα από αυτή την εφαρμογή να «σημαδέψει» το χωράφι που θέλει και το πρόγραμμα να του δώσει τις γεωγραφικές συντεταγμένες του (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987 - ΕΓΣΑ 1987) για χρήση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αυτό τον τρόπο ο αγρότης θα μπορεί να θυμάται τα χωράφια χωρίς να μπερδεύεται με την ονομασία, που τους δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης του αριθμού τίτλου ή αναδασμού, ο οποίος λύνει τα χέρια των ΤΟΕΒ, τραπεζών κ.λπ.

Το Farm Manager δεν έχει ακόμη «τελειοποιηθεί», καθώς αναμένονται  νέες βελτιώσεις και προσθήκες, όπως ο οδηγός φυτοπροστασίας, ο οδηγός αγοράς εφοδίων, η διαχείριση εξοπλισμού, ο εδαφολογικός χάρτης στον οποίο καταχωρούνται εδαφολογικές αναλύσεις, εφαρμογές τηλεσκόπησης (καταγραφή υγρασίας και αέρα) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου