Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Χρηματοδοτούμενα Σεμινάρια Αρτοποιίας



Χρηματοδοτούμενο σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων αρτοποιίας 

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων του αρτοποιητικού κλάδου διοργανώνουν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).

Πρόκειται για 3ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος QBake και θα αφορά θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία. Οι καταρτιζόμενοι με το πέρας της κατάρτισης θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος Επιπέδου-2 (Υ.Α. 14708/10-08-2007 (ΦΕΚ 1616/Β’/17-08-2007).

Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εκσυγχρονίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων στις εταιρειών του αρτοποιητικού τομέα σε σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές. Το σεμινάριο αυτό αποτελεί πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης όπου αναμένεται να γίνει και η επικύρωση του προγράμματος σε μια ομάδα καταρτιζομένων μέχρι 15 ατόμων που θα επιλεγούν για το σκοπό αυτό.


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. Βελτιωτικά μέσα: Οξειδοαναγωγικά μέσα, Γαλακτωματοποιητές, Κόμμεα.
2. Διάρκεια ζωής, Ενεργότητα Νερού, Συσκευασία, Συντηρητικά.
3. Ξινή Ζύμη.
4. Λίπη: Λειτουργικότητα, Υποκατάστατα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
3 ημέρες (28-30 Μαϊου 2013), 7 ώρες/ημέρα

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κτιριακές εγκαταστάσεις ΟΑΕΔ, ΕΠΑ.Σ. Γαλατσίου (Λεωφόρος Γαλατσίου 13-15 Τ.Κ. 111 41 Αθήνα).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να συμμετέχουν σε έρευνα «εκτίμησης επιπτώσεων», που θα πραγματοποιηθεί 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού σεμιναρίου μέσα από την οποία θα αξιολογηθεί, αν η εν λόγω εκπαίδευση βοήθησε τους εκπαιδευόμενους στην καθημερινή εργασία τους.
Όλα τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και σίτισης για τους συμμετέχοντες καταρτιζόμενους, εκτός νομού Αττικής, θα επιβαρύνουν τους πόρους του προγράμματος. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας, το στέλεχος, που δήλωσε συμμετοχή και δεν προσήλθε, θα επιβαρυνθεί τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και σίτισης, που ανέρχονται στο ποσό των 150 ευρώ.



Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης καλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν τη Δήλωση Συμμετοχής μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στο ΣΕΒΤ (Υπεύθυνη, Δρ. Φ. Σάλτα, E-mail: fotsal@sevt.gr), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα QBake χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Leonardo da Vinci μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Πηγή: Επιμελητήριο Ηλείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου