Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Εναλλακτικές Καλλιέργειες



Ενημερωτική συνάντηση για τα αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής μας


Ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου και Φολόης «ΩΛΟΝΟΣ», η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας, ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων, το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «ΔΙΩΝΗ» και τα Φυτώρια «ΜΙΧΑΛΑΣ» θα πραγματοποιήσουν από κοινού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, το Σάββατο στις 13 Απριλίου 2013 και ώρα 8μ.μ. στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με θέμα: Εναλλακτικές Καλλιέργειες με αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής μας. 

Για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά θα μιλήσουν η Μαντώ Λάζαρη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής και Φαρμακογνωσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Παναγιώτα Δημητροπούλου, Γεωπόνος- Σύμβουλος, Υπεύθυνη Εργαστηρίου ''ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΙΑΣ'', MSc Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση Αγροτικού Χώρου, MSc Αγροχημεία & Βιολογικές Καλλιέργειες.

Ο σύλλογος  «Ωλονός» θα καταθέσει στον Δήμαρχο Ήλιδας  μια αναπτυξιακή πρόταση σε σχέση με τα βότανα. Για τις νέες εναλλακτικές  καλλιέργειες θα αναφερθεί ο Βασιλόπουλος Θεόδωρος και τα αναπτυξιακά προγράμματα θα παρουσιάσουν η Χαριτοπούλου Βάσω, γραμματέας του συλλόγου "Ωλονός" και υπεύθυνη του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας  «Διώνη» και η Μάρρα Ηλιάνα, Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη «Διώνη».


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήρη αναφορά στα βότανα και στις εναλλακτικές καλλιέργειες, στα προγράμματα χρηματοδότησης, σε αναπτυξιακή πρόταση με βότανα και αρωματικά φυτά, ενώ θα προβληθεί και επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό με τα βότανα της περιοχής μας και τις ιδιότητές τους.

Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ενδεικτική διανομή αρωματικών φυτών, από τον Μιχάλα Παντελή, γεωπόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου