Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή»



Μεγάλη οικοτουριστική διαδρομή από τις Μυκήνες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Οι τόποι που, σύμφωνα με τη μυθολογία, φιλοξένησαν τους άθλους του Ηρακλή ενώνουν τα μονοπάτια του μυθικού ήρωα, εφαρμόζοντας ένα πρωτότυπο και καινοτόμο σχέδιο, με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες, που λατρεύουν την ελληνική μυθολογία αλλά και την ελληνική φύση. Σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα συμμετέχουν οι  Δήμοι Καλαβρύτων, Αρχαίας Ολυμπίας, Σικυωνίων και Νεμέας.


Πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε και το «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ των δήμων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε «Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή». Το πρόγραμμα αποτελείται από επιμέρους έργα, τα οποία υποδιαιρούνται σε δύο ξεχωριστά σκέλη επενδύσεων, που αφορούν μια μεγάλη οικοτουριστική διαδρομή από τις Μυκήνες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, με δημιουργία θεματικών πάρκων και επτά οικοχωριών, σύμφωνα με τους άθλους του Ηρακλή.


Η Μυθολογική Διαδρομή θα «πατάει» στα ίχνη των άθλων-μύθων του Ηρακλή από τις πόλεις Επίδαυρο - Τίρυνθα - Νεμέα - Στυμφαλία - Κλείτορα - Ερύμανθο - Φολόη μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, μήκους 180 περίπου χιλιομέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου