Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Μυσταγωγία» από την DeepGreece


Παρουσιάστηκε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ MYSTAGOGEA PROJECT από την Διεθνή Αρκαδική Εταιρία  

Στις 30 Αύγουστου 2013 η Διεθνής Αρκαδική Εταιρία παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ MYSTAGOGEA PROJECT της DeepGreece (Martin McDarren, Γιάννης Αδαμόπουλος, Βασιλική Σαμουρίδη και συνεργάτες, Ανδρίτσαινα).
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης «Η επιστροφή του Αγαπήνορα 2013» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, όπου βραβεύτηκαν οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου για την επιτυχία τους στις σχολικές εργασίες πάνω στο Αρκαδικό Ιδεώδες. Μαζί τους βραβεύτηκαν αρκετοί υποστηριχτές του έργου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας. Μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τριπόλεως Ιωάννης Σμυρνιώτης.


Το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να τεκμηριώσει για πρώτη φορά τη γένεση των σύγχρονων παγκόσμιων περιαστικών μύθων στην Αρκαδική μυθολογία.
Οι θρύλοι, οι μύθοι και οι θρησκευτικές δοξασίες του σύγχρονου δυτικού κόσμου, αντλούν σχεδόν στο σύνολό τους από την απέραντη μυθολογία της Αρκαδικής Γης. Η αρχετυπική παρουσία των Αρκαδικών θεοτήτων και λατρευτικών τελετουργικών, είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για δεκάδες σύγχρονους Urban μύθους όσο και για μια συγκλονιστικά μεγάλη σειρά κινηματογραφικών επιτυχιών.

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ενήμεροι για την προέλευση της μυθολογικής κουλτούρας των περισσότερων θρησκειών, όπως και για τις ομιχλώδεις πηγές των μύχιων θεωρήσεών τους περί Αρκαδίας. Γιατί είναι βέβαιο ότι ο όρος Αρκαδία υπάρχει στις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, έστω κι αν οι περισσότεροι από αυτούς αγνοούν εντελώς τη γεωγραφική και ιστορική πραγματικότητά της.


Η Γεωγραφία της Αρκαδίας έχει υποστεί πολλές πραγματικές όσο και ιδεατές αλλαγές. Είναι η γη που γέννησε τον άνθρωπο και τις περισσότερες από τις ιδέες που εξακολουθούν να ζουν σήμερα. Είναι ο τόπος που συνυπάρχουν τα περισσότερα από τα διαμάντια του στέμματος της ανθρώπινης διάνοιας και της ομορφιάς του κόσμου.    
Το φιλμ MYSTAGOGEA, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπου και θα παρουσιαστεί από τη Δ.Α.Ε. σε ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα, θα αναρτηθεί σε όλα τα κεντρικά φεστιβάλ παγκόσμιου κινηματογράφου και φιλμ τεκμηρίωσης. 

Πηγή: www.arcadiapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου