Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκλήρωση Εco Fest στον Αλφειό


Εco Fest: Aυλαία με πρωτοτυπία, ανακύκλωση και μουσική στην όχθη του Αλφειού

Με εκατοντάδες κόσμου να το επισκέπτονται ολοκλήρωσε το βράδυ της Κυριακής τη λειτουργία του το Eco Fest στον Αλφειό, το διήμερο Φεστιβάλ οικολογικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε κοντά στη γέφυρα του ποταμού Αλφειού, στον Πύργο.

Έχοντας στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας, το Eco Fest κέρδισε τις εντυπώσεις φανερώνοντας ότι ήρθε για μπει στη ζωή των κατοίκων, όχι μόνο του Πύργου αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.


Το ειδυλλιακό τοπίο, ένα ξέφωτο ανάμεσα στους πανύψηλους ευκαλύπτους, δίπλα από την όχθη του Αλφειού, εντυπωσίασε τους επισκέπτες που παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση, στην οποία και ήταν αφιερωμένο το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Ομάδα Υποστήριξης του Eco Fest με τη συνδρομή του Δήμου Πύργου.
Παράλληλα οι υπεύθυνοι των περιπτέρων που λειτούργησαν στο Eco Fest ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις δραστηριότητές τους που σχετίζονται άμεσα με την προστασία του Περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο έκανε η δημιουργία ξεχωριστών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς μπορούσαν να δουν επί τόπου την κατασκευή τους.


Στο ψυχαγωγικό κομμάτι του Φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου κυριάρχησαν οι μουσικές από ομάδα τοπικών dj` s (με την υπογραφή της Dance Wonderground Productions) ενώ την Κυριακή οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες από τρία τοπικά μουσικά σχήματα.


Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το φιλόξενο φυσικό τοπίο του Eco Fest την Κυριακή έγινε τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων, αποτελώντας σημείο λήξης ποδηλατοβόλτας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες. 


Στο Eco Fest συμμετείχαν: Eco Πύργου, Εθελοντική Δράση Πύργου, Ομάδα «Μετάβασις» Ήλιδας, Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου, «Πελίτι» Αρχ. Ολυμπίας, «Υδροναύτες» (Παράρτημα Νομού Ηλείας), Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη», Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, «Deep Greece» Ανδρίτσαινα (Εικόνα-Βίντεο-Ήχος), Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου, Περιβαλλοντική και Ποδηλατική Ομάδα Καλυβακίων.

Πηγή: www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου