Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

16η Biennale Νέων Ευρώπης και ΜεσογείουΠρόσκληση συμμετοχής νέων καλλιτεχνών στη 16η Biennale Νέων Ευρώπης και Μεσογείου στην Ancona, 6 Ιουνίου–7 Ιουλίου 2013 


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους/ες καλλιτέχνες έως 35 ετών να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό επιλογής για τη 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM), που διοργανώνεται από 6 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2013, στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος θεωρείται  σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και επικεντρώνεται στη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία σε όλους τους τομείς της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης.  

Το θέμα της φετινής Biennale είναι «Errors allowed» και εστιάζει στην κατεστημένη γνώση και στις στρατηγικές αυτενέργειας και εκπαίδευσης μέσω της Τέχνης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αντανακλώνται στην ευρύτερη κοινωνία.


Η Διεθνής Ένωση BJCEM αποτελεί ένα ευρύ δίκτυο, μοναδικό στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, σκοπός του οποίου είναι η ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και στενά γεωγραφικά σύνορα, καθώς και η διευκόλυνση των νέων καλλιτεχνών στην πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά στον τομέα της Τέχνης.

Στη Biennale της Ανκόνα, προβλέπεται η συμμετοχή 15 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι αφού επιλεγούν από επιτροπή ειδικών θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην Ανκόνα, μαζί με  250 νέους δημιουργούς άλλων  χωρών.
Η προκήρυξη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό έχει ήδη αναρτηθεί στο portal της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς http://www.neagenia.gr, ενώ οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό (βιογραφικό, φάκελος, κλπ.) θα υποβάλλονται, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013,  στην αγγλική γλώσσα, μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στη διεύθυνση: biennale2013@neagenia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου