Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Erasmus Νέοι ΕπιχειρηματίεςΕυρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες»


Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες» είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες, οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά τον νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης.

Η σύνδεση μεταξύ Νέου Επιχειρηματία και Επιχειρηματία Υποδοχής θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια του Τοπικού Γραφείου Υποστήριξης και εταίρων που συμμετέχουν οι οποίοι και έχουν αναλάβει τον ενεργό ρόλο συστηματικής υποστήριξης όλων των υποψήφιων συμμετεχόντων από τη στιγμή που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον  τους για συμμετοχή μέχρι και την τελική ολοκλήρωση της ανταλλαγής.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (νέοι και μελλοντικοί επιχειρηματίες) μπορούν να κάνουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας www.erasmus-entrepreneurs.eu αλλά και να επικοινωνήσουν απευθείας με το Γραφείο Υποστήριξης.  

Τι χρηματοδοτείται;

Το χρονικό διάστημα παραμονής (ελάχιστο απαιτούμενο χρονικό διάστημα παραμονής 1 μήνας) για νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες σε ΜΜΕ σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Νέοι επιχειρηματίες:Nέοι επιχειρηματίες οι οποίοι προγραμματίζουν να ιδρύσουν την επιχείρησή τους ή έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρησή τους μέσα στα τελευταία τρία έτη. Η επιχείρηση μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό κλάδο.  
Επιχειρηματίες υποδοχής: Οι επιχειρηματίες υποδοχής είναι πεπειραμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν διακριθεί είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως μάνατζερ μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Ποια είναι τα οφέλη για έναν νέο επιχειρηματία;

Να μάθουν από έναν πεπειραμένο επιχειρηματία σε μια άλλη χώρα της ΕΕ, πώς να αποκτήσουν  τη γνώση σχετικά με την ίδρυση και τη διοίκηση μιας ΜΜΕ.
Να αναπτύξουν διεθνείς «συνδέσεις» και να αποκτήσουν γνώση των ξένων αγορών.
Να επωφεληθούν από πιθανές συνεργατικές επενδυτικές ευκαιρίες και την ανάπτυξη διασυνοριακών αγορών.
Να κερδίσουν από την επαφή τους σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και μια διαφορετική κουλτούρα.
Να μάθουν για την εσωτερική αγορά της ΕΕ ή/και του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σε μια άλλη χώρα της ΕΕ.
Να επωφεληθούν σημαντικής πρακτικής και οικονομικής βοηθείας προτού εγκατασταθούν στο εξωτερικό, καθώς και μιας επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για τα έξοδα ταξιδιού αλλά και της διαμονής κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου