Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σύμβουλος Οικογενειακής Ζωής





Βιωματική Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα στην Ορεινή Ηλεία


Το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη» σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Οικογενειακής Ζωής Μαρία Μπούνδρη (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου) ανακοινώνει την έναρξη Βιωματικού Σεμιναρίου για γονείς, εκπαιδευτικούς και μελλοντικούς γονείς  της Ορεινής Ηλείας με θέμα: «Βιωματική Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα».

Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται στους γονείς που ενδιαφέρονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται στο μεγάλωμα των παιδιών τους, ηλικίας από 0-17 ετών, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στα νέα ζευγάρια.
Μέσα από αυτό το Βιωματικό Σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν το χώρο να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα και απορίες. Θα έχουν την ευκαιρία να βρουν νέους τρόπους να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις, να βγαίνουν από τα αδιέξοδα και να απολαμβάνουν τη σχέση τους με τα παιδιά.


Η εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα θα δώσει στους   συμμετέχοντες μεθόδους και δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, ώστε να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με τα παιδιά. 
Στο πρόγραμμα αυτό  οι συμμετέχοντες δεν θα πάρουν απλά μια θεωρία που θα την εφαρμόσουν κατόπιν σαν συνταγή, αλλά θα εκπαιδευτούν βιωματικά σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου