Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«StartUp Europe»




Διαδικτυακή πλατφόρμα: Το πρώτο στάδιο της εκστρατείας «StartUp Europe»

Με τη βοήθεια των δημιουργών των Spotify, Angry Birds, Tuenti, Skype, SeedCamp, HackFwd, London's Tech City και TheNextWeb, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργεί μια πλατφόρμα από την οποία κορυφαίοι επιχειρηματίες θα αφηγούνται τις ιστορίες τους. Πρόκειται για ιστορίες εμπνεύσεων και απογοητεύσεων, ώστε να παρακινηθούν οι νέοι Ευρωπαίοι και τα ηγετικά στελέχη και να συνειδητοποιήσουν το δυναμικό μιας επιχειρηματικής σταδιοδρομίας.

Το StartUpEurope Leaders Club (Όμιλος στελεχών των ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων) είναι το πρώτο μέρος του Startup Europe, του σχεδίου έξι σημείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση και τη σύνδεση των τοπικών οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, που θα βοηθήσει τις νεότευκτες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας να ξεκινούν και να αναπτύσσονται στην Ευρώπη και να κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα μέλη του Startup Europe Leaders Club αποτελούν την ζωντανή απόδειξη ότι η διαδικτυακή επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι μια άκρως επωφελής επαγγελματική σταδιοδρομία. Για παράδειγμα, η Spotify βρίσκεται σήμερα σε 23 χώρες, η Skype χειρίζεται το ένα τρίτο των διεθνών κλήσεων, η Angry Birds είναι μεγαλύτερη από την Twitter, με περισσότερους από  250 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Και όμως, στην Ευρώπη οι αριθμοί των πτυχιούχων πληροφορικής μειώνονται και οι ουρές των ανέργων αυξάνονται συνεχώς. Οι επιχειρηματίες μπορούν να μας βοηθήσουν να καλύψουμε αυτά τα κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου