Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πρωτοβουλία Re-Inspire Greece



Κεφάλαιο κίνησης 50.000 ευρώ από Gaea και Πειραιώς σε νέους επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα

Κεφάλαιο κίνησης 50.000 ευρώ σε 10 νέους και καινοτόμους Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο χώρο του πρωτογενούς τομέα παρέχουν η Gaea σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς μέσω της πρωτοβουλίας Re-Inspire Greece.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά θα εφαρμόσει η γνωστή εταιρεία τροφίμων και στόχος της είναι να καταστεί ετήσιος θεσμός. Εκτός από την Πειραιώς, την πρωτοβουλία στηρίζει και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή η οποία θα συνδράμει με πολύτιμη τεχνογνωσία τους νέους επιχειρηματίες.


Στο πλαίσιο του Re-Inspire Greece, νέοι άνθρωποι από 18 έως 35 ετών θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις τους για μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στον ευρύτερο αγροκτηνοτροφικό τομέα. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από οκταμελή επιτροπή και οι 10 που θα προκριθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ από την Gaea, ενώ θα λάβουν και χρηματοδότηση 25.000 ευρώ με άκρως ευνοϊκούς όρους από την Τράπεζα Πειραιώς.
H Gaea θα συνδράμει ακόμα περισσότερο τους νέους επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να μπουν στην αγορά, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.


Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να προωθήσει ένα καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για το διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των υποψηφίων.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου