Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Exportgate και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων



Η exportgate.gr και η pse.gr προωθούν τους Έλληνες εξαγωγείς στην παγκόσμια αγορά  

Ιδιαίτερη αισιοδοξία προκύπτει από την επιτυχία της exportgate.gr, μιας νέας ηλεκτρονικής πύλης διεθνούς δικτύωσης των ελληνικών επιχειρήσεων, για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες διεθνείς αγορές.  
Θεωρείται ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση της εθνικής πύλης που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου φορέα εξωστρέφειας.

Τη δυναμική του διαδικτύου στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), σχετικά με την επισκεψιμότητα του πόρταλ εξαγωγών www.pse.gr.


Συνολικά, 37.000 ξένοι χρήστες από 145 χώρες αναζήτησαν την τελευταία τριετία ελληνικά προϊόντα και ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις από τον διαδικτυακό κόμβο του ΠΣΕ, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 1.370.000 αναζητήσεις, κατατάσσοντας το πόρταλ μεταξύ των κορυφαίων σε επισκεψιμότητα ελληνικών ιστοτόπων. Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία την ιστοσελίδα του ΠΣΕ έχουν επισκεφθεί χρήστες από 145 χώρες, από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ως το Τατζικιστάν και την Τανζανία.

Συγκεκριμένα, οι 10 πρώτες χώρες, πλην της Ελλάδας, είναι: ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι το 75% των χρηστών είναι νέοι, αποδεικνύει τη δυναμική της ιστοσελίδας του ΠΣΕ και δημιουργεί αισιοδοξία για την επιτυχία και του EXPORTGATE, που βασίζεται στο πραγματικό ενδιαφέρον ξένων αγοραστών να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και να συνδεθούν με τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου