Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

IQbility


Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων από ελληνικές startups

Έως και τις 3 Μαρτίου το IQbility, το "εκκολαπτήριο επιχειρήσεων" του ομίλου Quest, θα δέχεται αιτήσεις καινοτόμων προτάσεων από ελληνικές startups για ένταξη στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο ένταξης εταιρειών με την υποστήριξη των offerial και captainwise.com, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία των προϊόντων τους.
Προϋπόθεση συμμετοχής στον νέο, δεύτερο κύκλο υποβολής προτάσεων είναι η ύπαρξη ενός πρωτοτύπου, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννέα μήνες και αποσκοπεί στη σύσταση της επιχείρησης, στην ολοκλήρωση του προϊόντος και στην υλοποίηση των πρώτων βημάτων στην αγορά.


Όπως είναι γνωστό, το IQbility δεν αποτελεί ένα τυπικό ελληνικό incubator, αλλά πρωτοτυπεί, παρέχοντας χρηματοδότηση επιπέδου pre-seed στις ομάδες σε συνεργασία με το PJ Tech Catalyst Fund. H χρηματοδότηση γίνεται υπό τη μορφή επένδυσης έναντι μετοχικής συμμετοχής στις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, το IQbility καλύπτει υπηρεσίες λογιστικής και νομικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδομές, cloud hosting, workstations  και λοιπές τεχνικές υποδομές. Τηρείται επίσης πρόγραμμα συχνής επαφής των ομάδων με έμπειρους mentors και coaches από δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών και επιχειρηματιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.
Το IQbility τέλος μπορεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω των εταιρειών του ομίλου Quest και του εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου