Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Global Forest Watch


Νέο ψηφιακό εργαλείο ανιχνεύει την αποψίλωση των δασών  

Παρουσιάστηκε πρόσφατα το πρώτο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης, με σκοπό να ελέγχει την αποψίλωση δασών σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει σημαντικές πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες.


Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI) σε συνεργασία με την Google, το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανέπτυξαν το εν λόγω ψηφιακό εργαλείο. Ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει κυβερνήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κοινότητες να ελέγχουν άμεσα τυχόν παράνομες δραστηριότητες σε δασικές περιοχές, όπως και μεγάλες εταιρείες να διασφαλίσουν ότι η πρώτη ύλη τους δεν αποτελεί προϊόν παράνομης υλοτομίας. 


Το Global Forest Watch δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις απώλειες που έχουν καταγραφεί μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες μέσω δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης της NASA, αλλά και μέσω φωτογραφιών με γεωαναφορά. Βασίζεται σε δορυφορική τεχνολογία, στην ανταλλαγή πληροφοριών και σε ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που το τροφοδοτούν ανά πάσα στιγμή με δεδομένα.

Το ψηφιακό εργαλείο διατίθεται δωρεάν και είναι απλό στη χρήση. Αντλεί μια τεράστια ποσότητα περίπλοκων πληροφοριών και την καθιστά προσβάσιμη σε όλους, οπουδήποτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου