Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παραδοσιακή Βαρελοποιΐα Μηλεών Οροπεδίου Φολόης


Έναρξη υλοποίησης εγκεκριμένης Δράσης στα πλαίσια των «Εθνικών Πρωτοβουλιών Νέων»

Η Άτυπη Ομάδα Νέων Μηλεών Αρχαίας Ολυμπίας, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα «Εθνική Υπηρεσία Νέα Γενιά σε Δράση» από τη «Διώνη» με μέντορα κατά την προετοιμασία της πρότασης την Social Worker Βασιλική Κανελλοπούλου, ξεκίνησε το στάδιο προετοιμασίας της για την υλοποίηση του έργου «Παραδοσιακή Βαρελοποιΐα Μηλεών Οροπεδίου Φολόης».
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές και να μελετήσουν την τέχνη της παραδοσιακής Βαρελοποιΐας, που άλλοτε άκμαζε στον τόπο μας και αποτελούσε στοιχείο ευμάρειας και προόδου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, επιπλέον, θα μελετηθούν και θα διερευνηθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές από την αξιοποίηση της συγκεκριμένης τέχνης στην εποχή μας.


Μέσω των διαδικασιών της μη τυπικής μάθησης που ενσωματώνονται στο συγκεκριμένο έργο, θα επιδιωχθεί επομένως σύνδεση της μακρόχρονης παράδοσης των Μηλεών στην τέχνη αυτή με την απόκτηση πολύτιμων πρακτικών εφοδίων από την πλευρά των νέων που θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή.  

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν σταδιακά με αφορμή το  έργο αυτό θα είναι οι εξής: υπαίθριες δραστηριότητες, workshops με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων, συλλόγων και εμπόρων τοπικών προϊόντων, καθώς και διοργάνωση διήμερης έκθεσης και Ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου