Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παραδοσιακά Εργόχειρα από την Ομάδα Γυναικών Αχλαδινής


Υπογραφή της Σύμβασης για την υλοποίηση του προγράμματος  

Η Άτυπη Ομάδα Νέων Γυναικών Αχλαδινής υπέγραψε στις 20 Μαρτίου, στο γραφείο του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας, τη σύμβαση με την Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk, για την υλοποίηση του προγράμματος με κωδικό αριθμό GR-12-Ε108-2013-R3 – «Παραδοσιακά Εργόχειρα Γυναικών Αχλαδινής».
Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης, η Ομάδα των Γυναικών Αχλαδινής πραγματοποίησε το Σάββατο, 22 Μαρτίου την πρώτη επίσημη συνάντηση των μελών της και καθόρισε σε συνεργασία με τις εκπαιδεύτριες, το χρονοδιάγραμμα του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο.
Την πρώτη αυτή συνάντηση στα πλαίσια του έργου τίμησε με την παρουσία της η Κοινωνική Λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κα Βασιλική Κανελλοπούλου.


Είναι γεγονός πως η σύγχρονη γυναίκα της Ορεινής Ηλείας αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα κοινωνικής συνοχής και ένα σημαντικό αλλά αναξιοποίητο δυναμικό.
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, θα δοθεί η ευκαιρία στις νέες γυναίκες της Αχλαδινής του Οροπεδίου Φολόης να συμβάλλουν θετικά στην ανασυγκρότηση – ανάπτυξη της υπαίθρου, στη βελτίωση της οικονομικής θέσης του ορεινού αγροτικού πληθυσμού και στην αναστροφή της τάσης εγκατάλειψης των πατρογονικών εστιών του.
Η Ομάδα των Γυναικών Αχλαδινής θα αποτελέσει πρότυπο για τις σύγχρονες γυναίκες των ορεινών, μειονεκτικών περιοχών στον αγώνα τους να ξεπεράσουν τα αμέτρητα εμπόδια και προβλήματα που στέκουν στο δρόμο τους. Στόχος είναι να κατορθώσουν οι γυναίκες αυτές να επιδοθούν, με την ευρηματικότητα, την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει, σε δημιουργικές δραστηριότητες προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας μας συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου