Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

"Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Οι δυνατότητες για τη Δυτική Ελλάδα"


Διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο Αρχαία Ολυμπία - Πύργος, 7 - 8 Ιουνίου 2013

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο στις 7 και 8 Ιουνίου 2013 με θέμα: "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Οι δυνατότητες για τη Δυτική Ελλάδα".

Η εν λόγω εκδήλωση υποστηρίζεται, επίσης, από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου και αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τη νομοθετική ατζέντα και τις πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.


Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα διεξαχθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία".    
Την ίδια ημέρα και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία Ημερίδα με θέμα: "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης - Οι δυνατότητες για τη Δυτική Ελλάδα". Ο πρώτος κύριος θεματικός άξονας της συζήτησης θα είναι: «Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη» και η δεύτερη θεματική ενότητα θα είναι: «Γεωργία, Τουρισμός, Πολιτισμός: πυλώνες για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας».


Το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο συνάντηση κλιμακίου Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελεχών της ΕΕ με τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Το Σάββατο, επίσης, θα πραγματοποιηθεί μετάβαση του κλιμακίου στο Κατάκολο και ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, καθώς και επίσκεψη εργασίας στο "Κτήμα Μερκούρη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου