Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Διάθεση γης



Πρόγραμμα για την αγροτική επιχειρηματικότητα

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει σημαντικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και δράσεις που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τον αγροτικό τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να εισέλθουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, αλλά και την εξασφάλιση της διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη Α.Ε.», μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο από 1η Ιουνίου θα υποδέχεται τις αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.

Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη του κόστους της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου