Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σχολή Γονέων στην Ορεινή Ηλεία


Πρόγραμμα «Συνεργασία εκπαιδευτικών- οικογένειας»

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος 
Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και 
Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία 
σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. 

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.


Η Σχολή Γονέων Ν. Ηλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη» θα υλοποιήσει κατά το προσεχές διάστημα στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αχλαδινής δ.ε. Φολόης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το πρόγραμμα «Συνεργασία εκπαιδευτικών- οικογένειας» διάρκειας 25 ωρών. 
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Περισσότερες πληροφορίες στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Παναγιώταρου Δήμητρα ή στο γραφείο «Σύμβουλος Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας», Φιλικής Εταιρείας 16, Αμαλιάδα (τηλ. 6972807180) και στο Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας "Διώνη".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου