Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Με γερά θεμέλια στην Κοινωνική Οικονομία το Στρέφι Αρχ. Ολυμπίας


Με γερά θεμέλια στην Κοινωνική Οικονομία & τις Καινοτόμες Μορφές Επιχειρηματικότητας το Στρέφι Αρχ. Ολυμπίας

«Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρεφίου νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του  προγράμματος δια βίου μάθησης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τη Βάσω Χαριτοπούλου.», δηλώνει η Πρόεδρος κα Ελένη Μιχαλοπούλου και συνεχίζει: «Αναγνωρίζουμε πως η δια βίου μάθηση, για κάθε ενήλικο πολίτη αποτελεί την πύλη εισόδου στην Κοινωνία της Γνώσης και της Πληροφορίας, παρέχοντας πρόσβαση σε νέες επιχειρηματικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες. Ελπίζουμε λοιπόν πως η επιτυχής αυτή ολοκλήρωση του προγράμματος «Κοινωνική Οικονομία και Καινοτόμες Μορφές Επιχειρηματικότητας» στο Στρέφι, θα γίνει αφορμή για την ανάληψη καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.»
«Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα στο Στρέφι. Προσωπικά συμμετείχα ως εκπαιδευόμενος, μαζί με τους τοπικούς Συμβούλους Παναγιώτη Παρασκευόπουλο και Παναγιώτη Μουζή. Σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια, προσεγγίσαμε ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές έννοιες και δημιουργήσαμε μια πρώτη δεξαμενή γνώσεων γύρω από την επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία.», δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Δ. Στρεφίου κος Θεόδωρος Τζούβαλης.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση δίνουν οι κ.κ. Βασίλειος Παπαδολιάς και Παναγιώτης Μουζής: «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό αντιληφθήκαμε ακόμα πιο ξεκάθαρα τις δυνατότητες που προσφέρει η Κοινωνική Οικονομία, ως θεμέλιο για να δημιουργηθούν βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις. Έτσι λοιπόν, μια ομάδα από τους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να ιδρύσουμε ένα κοινωνικό συνεταιριστικό παντοπωλείο. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να μετέχουν στον αρχικό πυρήνα, να επικοινωνήσουν στα 6972-694261 & 6944-782397.»

: η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Στρεφίου, ο Πρόεδρος Δ.Δ. Στρεφίου και η εκπαιδεύτρια
 η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Στρεφίου, ο Πρόεδρος Δ.Δ. Στρεφίου και η εκπαιδεύτρια

Η δραστήρια κα Θεοδώρα Αλικάκη από το Σμίλα, η οποία επίσης συμμετείχε στο πρόγραμμα, εξηγεί: «Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, το οποίο μας έδωσε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά μας γύρω από την καινοτομία και την Κοινωνική Οικονομία.»

Το πρόγραμμα «Κοινωνική Οικονομία και Καινοτόμες Μορφές Επιχειρηματικότητας» υλοποιήθηκε στο Στρέφι Αρχ. Ολυμπίας στα πλαίσια των «Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη Οριζοντίων & Κοινωνικών Δεξιοτήτων» του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Στο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 70 ωρών (35 ώρες δια ζώσης & 35 ώρες εξ αποστάσεως παρακολούθηση), συμμετείχαν δωρεάν συνολικά 22 εκπαιδευόμενοι από τα Δ.Δ. Στρεφίου, Πλατάνου, Σμίλα και Λούβρου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις 10 θεματικές ενότητες στο διάστημα από τις 10 έως τις 31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου