Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η Υγεία της Γυναίκας Σήμερα


Η Υγεία της Γυναίκας μέσα από μια σύγχρονη, σφαιρική, ανατρεπτική οπτική

Γυναίκες Επιστήμονες από τέσσερα διαφορετικά πεδία, ένας Κινηματογραφιστής και μία Εικαστικός, συνένωσαν δημιουργικά τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να προσεγγιστεί η Υγεία της Γυναίκας μέσα από μια σύγχρονη, σφαιρική, ανατρεπτική οπτική.

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Patrisnews.com, της μεγαλύτερης διαδικτυακής ενημερωτικής πύλης της Πελοποννήσου, η οποία σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει, να ενεργοποιήσει όλους εμάς γύρω από τα θέματα της υγείας με επίκεντρο τη γυναίκα!


Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη στις 7 μμ στο Επιμελητήριο Ηλείας, είχαν προσκληθεί για να μας αναλύσουν τα σύγχρονα ζητήματα της γυναικείας υγείας τέσσερα πρόσωπα από  διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους:
-η Χριστίνα Καλογεροπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία ανέλυσε διεξοδικά το θέμα «Καρκίνος του μαστού»,
-η Πολυξένη Αναστοπούλου, MSc Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία έθεσε προβληματισμούς για την «Γυναικεία κακοποίηση: Ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις στη γυναίκα-θύμα. Στάσεις και αντιλήψεις της κοινωνίας»,
-η Σωτηρία Λυμπεροπούλου, Κοινωνιολόγος, MSc Εγκληματολογίας, η οποία ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα «Οι κοινωνικές επιπτώσεις των ψυχικών διαταραχών στις γυναίκες» και
-η Βασιλική Ψαρρά, Υποψήφια Διδάκτωρ Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, η εξαιρετική επιστημονική ομιλία της οποίας είχε τον τίτλο «Ενημερώσου για να μην ''ξεχάσεις''... Alzheimer: Μία νόσος που μας αφορά όλους».

Στο σεμνό χαιρετισμό του, ο διευθυντής του Patrisnews.com κος Σάκης Βαρουξής τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης γύρω από τα θέματα της Υγείας και επισήμανε πως η ημερίδα αυτή θα είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά πρωτοβουλιών
με στόχο την ανάδειξη του εξέχοντα ρόλου της σύγχρονης υγείας.

Το εισαγωγικό βίντεο του Martin McDarren, μας ταξίδεψε στα άδυτα του άγνωστου εγκεφάλου και της μυστηριώδους ανθρώπινης συνείδησης.
Το τελευταίο κομμάτι της ημερίδας περιλάμβανε την παρουσίαση ενός ξεχωριστού έργου που δημιούργησε αποκλειστικά για την ημερίδα αυτή, η γνωστή εντός και εκτός συνόρων εικαστικός Μυρτώ Τζάκη, η οποία έθεσε υπό ένα νέο πρίσμα τις ανθρώπινες ανησυχίες και έφερε στο προσκήνιο τους φόβους και τις ελπίδες που συντροφεύουν την ύπαρξή μας.
Την οργάνωση του ψηφιακού υλικού αυτής της προβολής όπως και όλων των παρουσιάσεων κατά τη διάρκεια της ημερίδας, είχε ο Χρήστος Φραγκούλης, ο οποίος στην πορεία του ως σήμερα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για το έργο του.

Το συντονισμό των ομιλιών είχε η Αλεξάνδρα Σπαή, ενώ τον γενικό συντονισμό είχε αναλάβει η Βάσω Χαριτοπούλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου