Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ευκαιρίες & εμπόδια στο δρόμο προς την εδραίωση και την επιβράβευση


Συνέντευξη της Aroma Farms 
στον Ούγγρο φοιτητή
Norbert Tóth

Για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις οικογενειακές επιχειρήσεις  στη χώρα μας,
για το μέλλον της οργανικής καλλιέργειας αρωματικών-θεραπευτικών φυτών και ελαίων,
για τα εμπόδια αλλά και τις ευκαιρίες στο δρόμο προς την εδραίωση μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης με διεθνή πλέον αναγνώριση και επιβράβευση για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της,
καθώς και για τις προκλήσεις στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης, της εξωστρέφειας και των απαιτητικών πλέον διεθνών αγορών,
είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την περασμένη Παρασκευή σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Χάρης Βασιλειάδης και η Θεοδοσία Μητροπούλου με τον Norbert Tóth.


Ο φοιτητής της Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ουγγαρία, βρίσκεται στην Ηλεία στα πλαίσια της συνεργασίας του (Erasmus Intern) με το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη» και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Eco Δίβρης».

Η εταιρεία “Aroma Farms” ιδρύθηκε το 2013 στo χωριό Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας, με αντικείμενο τη βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία και συσκευασία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων.
Βασική της αρχή είναι η εξέλιξη της επιχείρησης να παραμένει πάντα προσηλωμένη στον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ποιοτική παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και ελαίων.


Η Aroma Farms κέρδισε το 2016 στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Great Taste Awards που γίνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία, 2 χρυσά αστέρια για την εξαιρετική της Ρίγανη και 3 χρυσά αστέρια για την υπέροχη Λουίζα της.

Μετά από δεύτερο γύρο στον διαγωνισμό, ο οποίος κρίθηκε από διάσημους chefs και κριτικούς γεύσης, η Λουίζα της Aroma Farms αναδείχτηκε στα 50 καλύτερα προϊόντα του 2016, από τα 10.000 προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο που διαγωνίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου