Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δύο αλήθειες κι ένα ψέμα


Ένα βιωματικό σεμινάριο στη Δίβρη από γυναίκες, για γυναίκες

Μια πρωτότυπη συνάντηση γυναικών, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στη Δίβρη την περασμένη Τετάρτη.
Διερεύνηση του βαθμού αυτογνωσίας της σύγχρονης γυναίκας, εξοικείωση με τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τα φύλα, αναζήτηση των ρόλων και καταγραφή των κοινωνικών επιταγών, καταμέτρηση των εμποδίων στο δρόμο των γυναικών αλλά και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης,
ήταν τα κύρια θέματα του βιωματικού αυτού σεμιναρίου, που με χιούμορ, διάλογο και δημιουργικές δραστηριότητες, έφερε κοντά γυναίκες της Δίβρης όλων των ηλικιών.


Εκπαιδεύτρια ήταν η Λέιλα Αμπουχαλίμ από το Μαρόκο, έμπειρη κοινωνική επιχειρηματίας και σύμβουλος ευπαθών ομάδων, στα πλαίσια της συνεργασίας της με το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη» (SEED EURO-MED Exchange) και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Eco Δίβρης».


Πολύτιμη για την επιτυχία του σεμιναρίου ήταν και η συμβολή της Θεώνης Συριοπούλου από τη Δίβρη, μεταπτυχιακής φοιτήτριας στη διαχείριση & τεχνολογία ποιότητας, η οποία με τις γνώσεις και το ζεστό χαμόγελό της, αποτέλεσε ένα ζωντανό παράδειγμα του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού, που αγωνιά για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στα ορεινά χωριά και προσπαθεί έμπρακτα να αλλάξει την εικόνα απομόνωσής τους.


Το σεμινάριο έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λαμπείας, με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Αντιδήμαρχο κο Βασίλη Αρβανίτη.


Οι γυναίκες των απομακρυσμένων περιοχών της Ηλείας στερούνται, μοχθούν, υπομένουν. Αλήθεια αδιαμφισβήτητη.
Οι γυναίκες αυτές, κρύβουν δύναμη και θέληση. Άλλη μια μεγάλη αλήθεια.
Οι γυναίκες στα χωριά μας, είναι καταδικασμένες στη μοναξιά, την απομόνωση, την παρεμπόδιση της έμφυτης δημιουργικότητάς τους. Μια ακόμα πικρή αλήθεια, που αρχίζει να γίνεται ψέμα, χάρη στην αποφασιστικότητα των γυναικών αυτών για αλλαγή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου