Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων


Οι “Greekteachers” στο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας

Εκδήλωση για την παρουσίαση του επιστημονικού και ανθρωπιστικού της έργου και των σκοπών ίδρυσης της Εταιρείας διοργανώνει το Δ.Σ. της νεοϊδρυθείσας Επιστημονικής & Ανθρωπιστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων “Greekteachers”, την Παρασκευή, 8 Αυγούστου και ώρα 19:00 στην αίθουσα ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ καλούνται  να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσουν επίσης καθηγητές πανεπιστημίων, όπως η κα. Μαρία Τζάνη (Ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών -Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) που θα αναπτύξουν επίκαιρους προβληματισμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα “Greek teachers” πρωτοεμφανίστηκε το 2008 στο facebook και δημιουργήθηκε από τον Ηλείο δάσκαλο Αθανάσιο Κατσίμπελη με βασικό στόχο την επικοινωνία των μελών και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εκπαίδευσης.
Το 2010 δημιουργήθηκε και η σελίδα στο facebook με το ίδιο όνομα: «Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί – Greek teachers», η οποία σήμερα αριθμεί 25.280 μέλη.
Με σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» τα μέλη της ιστοσελίδας www.greekteachers.gr αποσκοπούν σε έναν και μοναδικό στόχο: την προσφορά στην ελληνική κοινωνία.
Για τους λόγους αυτούς το διαδικτυακό εγχείρημα πήρε τον Ιούλιο του 2014  σάρκα και οστά και νομική πλέον προσωπικότητα με την ίδρυση της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστικής μη Κερδοσκοπικής  Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων-Greekteachers, με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου